ОТ 1 ДЕКЕМВРИ ЗАПОЧВА ВОТЪТ ЗА НАЙ-ДОБЪР СПОРТИСТ НА 2016

ОТ 1 ДЕКЕМВРИ ЗАПОЧВА ВОТЪТ ЗА НАЙ-ДОБЪР СПОРТИСТ НА 2016

vote16

От 1 декември 2016 г. (четвъртък) ще бъде отворена за регистрация и гласуване ежегодната анкета за избор на „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“, организирана от Нове АД Холдинг.

В рамките на една седмица – от 1 до 8 декември 2016 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в трите официални категории: „Спортист на годината за 2016“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания“.

Гласуването се провежда изцяло онлайн на сайта www.sportistnagodinata.bg с индивидуална двустепенна регистрация и е възможно само след коректно попълване на необходимите данни с цел максимална автентичност на вота. 

Според регламента на наградите, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки. Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

По традиция анкетата “Спортист на годината“ и гласуването за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Номинациите за Спортист на годината се провеждат за 59-и пореден път в България, а от 8 години в Наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети. По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.

И тази година основен партньор на „Спортист на годината“ е българският букмейкър “Еврофутбол”. Анкетата се провежда и със съдействието на най-големия мобилен оператор у нас “Мтел”. Всеки от спортните журналсти, попълнил успешно анкетата, учавства и в томбола с награда смартфон Huawei P9 lite осигурена от телекома.