ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО В 60-АТА ЮБИЛЕЙНА АНКЕТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО В 60-АТА ЮБИЛЕЙНА АНКЕТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

glas

Ежегодната анкета за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг, e достъпна за регистрация и гласуване от  понеделник, 4 декември 2017 г.

В рамките на една седмица – от 4 до 10 декември 2017 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България онлайн в изцяло обновения по случай 60-ото издание на анкетата сайт – www.sportistnagodinata.bg.

Според регламента на анкетата, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

От 2015 г. анкетата “Спортист на годината на България“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Тази година е 60-ото юбилейно издание на наградите „Спортист на годината на България“, а от 9 години в наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети. По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.

По традиция анкетата и церемонията „Спортист на годинаата на България“ се провеждат с подкрепата на генералния ни споносор – българският букмейкър “Еврофутбол”.